РосЗМІ: У «ДНР» почалися «чистки неугодних». Затримують критиків «влади»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
РосЗМІ: У «ДНР» почалися «чистки неугодних». Затримують критиків «влади»

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

В окупованому Донецьку «влада» розпочала затримання відомих у «республіці» критиків окупаційної адміністрації.

Про це пише російське видання «Московський комсомолець».

Протягом останнього тижня бойовики затримали так званого журналіста та пропагандиста Романа Манекіна, який підтримує Росію, однак часто критикував місцеву «владу». 28 грудня так зване «МДБ «ДНР» повідомило про затримання Манекіна та перевірку його на зв’язки з українськими спецслужбами.

Перед тим у Telegram-каналах публікували переписки Манекіна та звільненого з полону Станіслава Асєєва, у яких вони нібито обговорювали співпрацю.

Також були затримані очільник так званої «народної дружини «ДНР» Роман Трошин і керівник компанії «Вода Донбасу» Максим Лещенко, який раніше був «очільником адміністрації глави «ДНР».

  • 3 грудня уповноважена з прав людини Людмила Денісова зустрілася з представницею «ДНР» з гуманітарних питань у ТКГ Дар’єю Морозовою, яка передала українській стороні 28 томів кримінальних справ, які після початку війни залишилися в окупованому Донецьку.
  • Восени 2020 року жителі окупованої частини Донецької області зранку 23 листопада почали отримувати SMS-повідомлення з вимогою з’явитися до «військкоматів» бойовиків.