Міністр Криклій: Першими у концесію віддадуть залізничні вокзали Києва та Вінниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що першими у концесію передадуть залізничні вокзали Києва та Вінниці.

Про це пише пресслужба відомства.

«Ми очікуємо великих міжнародних гравців, які мають відповідний досвід з управління вокзалами та готові інвестувати. Так само як і локальних інвесторів. Переваги отримають усі стейкхолдери: держава та місцеві органи влади — додаткові робочі місця та податки, концесійні платежі; «Укрзалізниця» — зменшення збитків, оновлення та розвиток інфраструктури; інвестор — прибуток; споживачі — якісно новий публічний простір, а також нові послуги та додатковий комфорт», — зазначив міністр.

Загалом у планах відомства віддати у концесію сім залізничних вокзалів. Окрім Києва та Вінниці, це також стосується вокзалів у Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Миколаєві та Чопі.

  • Міністерство інфраструктури готує до передачі в концесію порти «Чорноморськ» та «Ізмаїл». Також Криклій повідомив, що на черзі й порт «Південний». Його також планують здати в концесію.
  • «Укрзалізниця» планує реконструювати Центральний вокзал та привокзальні площі в Києві, а на базі вокзалу згодом має зʼявитися торговельно-розважальний центр.