Поліція припинила діяльність в Україні 100 інтернет-магазинів із продажу наркотиків. Щодоби вони продавали близько 50 тисяч доз

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Поліція припинила діяльність в Україні 100 інтернет-магазинів із продажу наркотиків. Щодоби вони продавали близько 50 тисяч доз

Національна поліція

Національна поліція провела спецоперацію та припинила діяльність 100 інтернет-магазинів із продажу наркотиків по всій Україні.

Про це пише пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що правоохоронці вийшли на мережу збуту наркотиків, аналізуючи закриту частину Інтернету — так званий DarkNet.

«У результаті, використовуючи практику зарубіжних колег, поліцейські встановили утримувачів понад 100 інтернет-ресурсів, які діяли на території всієї держави та були пов’язані між собою: всі вони були «постійними клієнтами» трьох оптовиків, один із яких перебував у ТОПі рейтингу DarkNet», — йдеться у повідомленні.

Після цього поліцейські провели обшуки, в рамках яких перекрили два міжнародні канали постачання наркотиків в Україну та викрили нарколабораторію. Також було вилучено понад 20 кг Альфа PVP, близько 8 кг амфетаміну, більше 4 кг канабісу, близько тисячі пігулок «екстазі», 200 літрів психотропу у рідкому вигляді, рослини коноплі та 110 літрів прекурсорів, які використовуються для виготовлення психотропних речовин. Загалом вартість вилучених наркотичних речовин становить близько 50 мільйонів гривень.

«Вже встановлено 50 осіб, які пов’язані з незаконною діяльністю ліквідованих наркомагазинів. Наразі тринадцятьом із них уже повідомлено про підозру, десятьом суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі від 143 тисяч гривень до 2,1 мільйона гривень, ще трьом — домашній арешт», — зазначають у поліції.

  • В Одеській області на пункті пропуску «Старокозаче» прикордонники затримали партію кокаїну на $12 млн вагою 54 кг. Наркотики прибули в Україну через порт «Південний» з Еквадору в контейнері із вантажем фруктів.
  • У Києві поліція затримала громадянина Росії, який нелегально перебував в Україні, з 5 кілограмами кокаїну.