У Китаї помер магнат Лінь Ци, відомий стратегією за «Грою престолів». Поліція вважає, що його отруїли

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У лікарні Шанхаю 25 грудня раптово помер 29-річний китайський магнат Лінь Ци. У його крові знайшли сліди отруйної речовини, а поліція заявила, що його вбили.

Як повідомляє BBC з посиланням на китайські ЗМІ, Ци, ймовірно, отруїв його колега на імʼя Сюй.

Лінь Ци потрапив до лікарні 16 грудня зі скаргами на погане самопочуття, і його стан був стабільний, але вже 24 грудня йому стало значно гірше. Через добу про його смерть повідомили рідні і його компанія Yoozoo, повідомлення якої прочитали понад 300 млн осіб.

Поліція заявила, що підозрюваний заарештований, але деталей на повідомила. ЗМІ припускають, що Ци отруїв Сюй Яо — керівник департаменту кіновиробництва Yoozoo. За однією з версій, причиною отруєння міг стати особистий конфлікт. Отруту ж могли підсипати у чай.

  • Лінь Ци був засновником китайської ігрової студії Yoozoo Games, найвідомішим проєктом якої стала стратегія «Гра престолів: зима близько». Ци також працював у кіноіндустрії. Його статки оцінюються в 6,8 млрд юанів ($1,3 млрд). Студія Ци працювала над екранізацією роману «Проблема трьох тіл» для Netflix. Зараз робота над проєктом зупинена.