Українська розвідка перехопила розмову співробітників ФСБ. Вони шукали компромат на начальника ГУР Буданова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Українська розвідка перехопила розмову співробітників ФСБ. Вони шукали компромат на начальника ГУР Буданова

Пресслужба Офісу президента України

Українські спецслужби перехопили переговори ексспівробітників СБУ про те, що Федеральна служба безпеки Росії шукає компромат на нового голову військової розвідки України Кирила Буданова.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

Спецслужба розсекретила телефонну розмову та особи її учасників. Співрозмовниками є колишні співробітники управління СБУ в Криму Олександр Склянко та Микола Черних. Після окупації Криму вони зрадили присязі та перейшли на службу до ФСБ РФ.

Спецслужба зазначає, що розмову перехопили у грудні. Представниками російської Федеральної служби безпеки, які знаходились у Сімферополі та Донецьку відповідно, обговорювали пошук інформації щодо начальника розвідувального органа МО України полковника Кирила Буданова та передачу її до управління ФСБ РФ, що спеціалізується на проведенні спеціальних та диверсійних операцій.

  • У серпні президент Володимир Зеленський призначив Буданова головою ГУР Міноборони.
  • У Києві на вулиці Вільямса у ніч на 4 квітня 2019 року підірвали автомобіль Chevrolet Evanda. У Генпрокуратурі назвали підрив терористичною атакою на працівника однієї з українських спецслужб. У ЗМІ була інформація, що йдеться про Буданова. Це підтвердили і матеріали суду.
  • Авто розвідника намагався підірвати росіянин із документами на ім’я Олексія Ломака. Він встановив міну під машиною, однак під час цього вона здетонувала. Унаслідок невдалого замаху СБУ вдалося затримати цілу групу диверсантів, які організовували замах на Буданова.