У Румунії затвердили новий уряд. Його очолить ексміністр економіки Флорін Кицу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Румунії затвердили новий уряд. Його очолить ексміністр економіки Флорін Кицу

Facebook / Florin Cîțu

Парламент Румунії затвердив склад нового уряду, який очолить колишній міністр економіки Флорін Кицу. За затвердження уряду проголосували 260 депутатів, проти — 186, повідомляє AP.

Кицу — член правлячої Національно-ліберальної партії PNL колишнього премʼєра Людовіка Орбана, який подав у відставку після результату його політсили на парламентських виборах 6 грудня. До приходу в політику Кицу працював економістом в Європейському інвестиційному банку.

«Ми зробимо все можливе, щоб досягти двох цілей — якомога швидше подолати кризу в області медицини та підняти економіку на ноги», — запевнив Кицу.

Уряд сформували з членів коаліції, куди входять три партії: правляча PNL, альянс USR-Plus і Демократичний союз угорців Румунії UDMR. Ці три політсили мають абсолютну більшість після виборів, хоча опозиційна Партія соціал-демократів отримала перше місце, набравши 29% голосів. Всього коаліція має у парламенті 244 голоси при 233 необхідних.

Одним з двох віцепрем’єрів у новому уряді став лідер румунських угорців, який донедавна був персоною нон грата в Україні — Хунор Келемен, пише «Європейська правда». У 2017 році Хунору Келемену заборонили в’їзд на територію України до 13 жовтня 2020 року.