У Запоріжжі обрали нового голову облради — уже третього за два тижні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Запоріжжі обрали нового голову облради — уже третього за два тижні

Прилепа Олександр / УНІАН

Запорізька обласна рада обрала вже третього голову за останні два тижні. Її очолила депутатка від «Слуги народу» Олена Жук.

Про це пише Укрінформ.

«Загальна кількість депутатів — 84, кількість депутатів, які брали участь у таємному голосуванні — 46. Кількість голосів за Олену Жук — 46. За результатами таємного голосування головою обласної ради обрано Олену Жук», — зачитав протокол голова лічильної комісії Олександр Білий.

Після цього Жук склала присягу та розпочала роботу голови облради. Уперше Запорізьку облраду очолила жінка.

До цього у відставку з цієї посади пішов колишній голова ОДА Віталій Боговін. Депутати нібито обрали його ще 15 грудня, але вже 18 грудня проголосували за іншого — Віталія Толочека. Однак Мін’юст вже зареєстрував Боговіна головою обласної ради, таким чином там було фактично два голови.

  • Голову Запорізької облради обирали кілька засідань. Окрім Толочека, на цю посаду претендував колишній голова ОДА та депутат від «Слуги народу» Віталій Боговін, який 15 грудня заявив, що його обрали головою облради. Того дня частину депутатів не пропускали на засідання невідомі у камуфляжі, які представились ветеранами АТО.
  • Попри заяви Боговіна депутати облради повідомили, що не визнають результатів голосування, і 17 грудня провели нове. Тоді ж Боговін і депутати від «Опозиційного блоку», «Батьківщини», «Слуги народу» і партії мера Володимира Буряка «Єднання» заявили про спробу захоплення влади.