«Захопити порядок денний». Радник в ТКГ Арестович розповів про свої завдання на посаді

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович розповів, що перед ним у ТКГ поставлено завдання поліпшити комунікацію, «захопити порядок денний» та інформувати громадськість швидше за російську сторону.

Про це він розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Сказали, що є провал з комунікацій: кейс [Вітольда] Фокіна — усі говорять, що хочуть. Запитали, що б я рекомендував. Я сказав: хлопці, ви і комунікації — це дуже різні речі. Стандарт НАТО — це єдиний голос. Другий момент: коли [Дмитро] Козак щось озвучує раніше за Єрмака — це неприйнятно. Ми повинні захопити порядок денний і потім можна йти курити бамбук. Наші новини й анонси завжди мають виходити раніше за російські. Їм усе сподобалося, і після цього була пропозиція попрацювати», — пояснив Арестович.

Він не знає, хто його рекомендував на посаду, але каже, що з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком він зустрічається майже щодня. Його основне завдання — закрити велику інформаційну діру. За словами Арестовича, завдання йому ставить Єрмак. Вони стосуються стратегічної комунікації.

З Михайлом Подоляком, радником голови ОП, який відповідає за комунікації, Арестович погоджує пресрелізи. При цьому він зазначив, що Подоляк «не гасить його ініціативи і не вносить правки».

З міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим Арестович координується по роботі ТКГ.

Відповідаючи на питання, навіщо він Єрмаку, якщо є Подоляк, Арестович відповів так: «Там потрібно володіти специфічними знаннями: людина повинна розумітися на військовій справі та водночас на інформаційній політиці. Таких людей у країні дуже мало — десь пʼятеро».