В українських школах у тестовому форматі запустили електронні щоденники та журнали

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В українських школах у тестовому форматі запустили електронні щоденники та журнали

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністерство освіти запровадило у тестовому режимі використання електронних щоденників та журналів у школах. Відповідний наказ підписав міністр Сергій Шкарлет, повідомляє пресслужба відомства.

Е-журнали та щоденники розробили на базі Інституту освітньої аналітики. Їх використання має скоротити обсяг бюрократичної роботи. Доступ до е-журналів та е-щоденників відбуватиметься за допомогою платформи. Також сервіс адаптують до роботи з будь-яких гаджетів.

Наразі протестували інтерфейс, через який можна буде отримати доступ до:

  • даних про учнів;
  • розкладу уроків;
  • списків відвідування;
  • домашніх завдань.

Всю інформацію будуть заповнювати вчителі, а за допомогою логіна й пароля батьки і учні зможуть отримати до неї доступ.

Розробники також заявили про безпеку цього сервісу — має комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) та відповідний сертифікат Державної служби спецзвʼязку. Всі дані ретельно захищені, а доступ до них розмежували відповідно до повноважень.

Раніше повідомлялось, що ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитись від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН готує відповідні зміни до законодавства. При переведенні на дистанційне навчання учні зможуть через е-щоденники отримувати завдання та стежити за змінами, що відбуваються у школі.