Суд дозволив заочне розслідування проти ексголови СБУ часів Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд дозволив заочне розслідування проти ексголови СБУ часів Януковича

Скриншот RT / YouTube

Печерський районний суд Києва дозволив заочне розслідування проти колишнього голови Служби безпеки України Олександра Якименка.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Суд задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про надання дозволу, який посилався на те, що Якименко переховується від органів слідства та суду.

Дозвіл надали у кримінальному провадженні щодо експрезидента Віктора Януковича, ексміністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його заступника, самого Якименка та його першого заступника, а також командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка та інших високопосадовців. Їм інкримінують перешкоджання мітингам, перевищування влади, що призвело до тяжких наслідків, вбивств та замахів на умисні вбивства, а також умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень і терористичний акт у період з 18 по 20 лютого 2014 року.

  • У лютому 2019 року тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко на засіданні комітету Верховної Ради з правоохоронної діяльності оприлюднив висновок експертизи, який доводить звʼязок між діями Януковича та керівництва силових органів і загибеллю протестувальників у лютому 2014 року.
  • У середині грудня нинішнього року Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань почати заочне розслідування проти Віталія Захарченка.