Податкова амністія та реформа СБУ: у «Слузі народу» розповіли, які законопроєкти розгляне Рада у січні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У «Слузі народу» розповіли, що у січні Верховна Рада має намір розглянути законопроєкти про податкову амністію та реформу Служби безпеки.

Про це заявив лідер фракції Давид Арахамія, пише Укрінформ.

«Звичайно, ми великі реформи також відклали трошки, вже хочемо в січні повернутися і таким ударним темпом це прийняти. Це амністія капіталу так звана, податкова амністія. Це створення Бюро економічної безпеки, це законопроєкт про реформу СБУ», — підкреслив він.

Також Арахамія анонсував ухвалення у другому читанні законопроєкту про локалізацію, який різко розкритикували у ЄС, оскільки він порушує Угоду про асоціацію.

«Маємо дуже великий супротив з боку європейських партнерів, але я думаю, що враховуючи настрої в залі, ми все ж таки проголосуємо локалізацію і будемо мати преференцію для українських компаній», — вважає нардеп.

Очільник партії Олександр Корнієнко розповів, що вже напрацьований і законопроєкт про зменшення кількості нардепів з 450 до 300. Це питання виносилося на опитування від президента Володимира Зеленського під час місцевих виборів.

«Законопроєкт про 300 депутатів в Раді, він готовий до голосування. Тут питання просто в порядку денному і чи буде підтримка інших фракцій, якою буде мобілізація нашої фракції ... Ми будемо дивитися по мобілізації, але я думаю, що точно під час пʼятої сесії, яка згідно з Конституцією, почнеться в перший вівторок лютого. За цей час питання про 300 депутатів поставимо і логічно його вирішимо», — пояснив він.

  • Нардеп від фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев назвав ключові деталі майбутнього законопроєкту про податкову амністію. «Параметри амністії: 5% — загальна ставка, 9% — підвищена ставка на активи, які перебувають за кордоном, 18% — на готівку», — пояснив Гетманцев.
  • 21 жовтня Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту розглянути у першому читанні та прийняти за основу законопроєкт про внесення змін до закону про Службу безпеки України.