На Майдані поновились протести ФОПів. Далі планують піти на концерт «Кварталу-95»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
На Майдані поновились протести ФОПів. Далі планують піти на концерт «Кварталу-95»

Сергій Моргунов / «Бабель»

У столиці 22 грудня поновились безстрокові протести підприємців — вони вимагають скасувати введення касових апаратів, а не відтерміновувати це на рік. Про це рух «SaveФОП» повідомляє у Facebook.

Також підприємці зазначають, що допомога від держави у розмірі 8 тисяч гривень жодним чином не покращить їхнє фінансове становище, та вимагають скасування введення більш жорсткого карантину у січні 2021 року.

«Після цього ми підемо до Палацу «Україна», де відбувається концерт «Кварталу-95». Будемо звертатися до друзів та колег Зеленського, щоб вони вжили заходів. Вони причетні до того, що підприємці мерзнуть», — цитує «Громадське» керівника акції протесту «SaveФОП» Сергія Доротича.

З кінця листопада біля Верховної Ради періодично збиралися на акції власники малого бізнесу. Під прапорами «SaveФОП» вони вимагали скасувати обовʼязкове використання касових апаратів для ФОП. Запровадження PPO не скасували, а відтермінували до 2022 року. Попередня масова акція протесту відбулась 15 грудня — проти посилення карантинних заходів для підприємців. Протестувальники заявили, що влада їх не почула, і зібралися на мирний мітинг на Майдані. Незабаром мітинг спробувала розігнати поліція через спроби встановити намети.