Зеленський створив Раду з питань розвитку малого підприємництва. Її головою призначив нову заступницю Єрмака

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Ради з питань розвитку малого підприємництва. Її головою він призначив нову заступницю керівника Офісу президента Юлію Свириденко. Про це повідомили у пресслужбі ОП.

Інших членів Ради затвердять згодом. Свириденко повинна протягом п’яти днів внести свої пропозиції щодо складу органу.

У відомстві зазначають, що цей консультативно-дорадчий орган при президентові створили, щоб налагодити взаємодію органів державної влади й субʼєктів малого підприємництва.

На першому засіданні, яке відбулося одразу після створення Ради, домовилися у «короткі строки» підготувати рішення щодо проблемних питань підприємництва. Ці пропозиції потім передадуть Національній раді реформ при президентові для розгляду.

  • Раніше Зеленський підписав закони про підтримку бізнесу під час карантину. Один з законів передбачає списання платникам податків податкового боргу до 3 060 гривень, який не погашений станом на 1 листопада, а також відтермінування до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6 800 гривень для ФОПів. Ще один закон стосується виплати 8 тисяч гривень допомоги застрахованим найманим працівникам, зайнятість яких призупинена через карантин.
  • Понад 261 тисяча ФОПів уже подали заявки на отримання матеріальної допомоги.