Ресторанний путівник Michelin назвав борщ «знаменитою стравою Росії». Гід їде оцінювати ресторани Москви

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ресторанний путівник Michelin розпочинає оцінювати ресторани Москви, де готують «знамениту страву країни» — борщ. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Там зазначають, що її інспектори «були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії та відданістю її кухарів автентичній кухні, створеній на місцевих продуктах».

У компанії наголошують, що російські шеф-кухарі намагаються підкреслити якість місцевих продуктів, таких як камчатський краб із Владивостоку, бородинський хліб чи палтус із Мурманська. «Вони також радо використовують овочі й ароматні трави, які надають неповторного аромату таким знаменитим першим стравам країни, як борщ і рассольнік», — заявили в компанії.

Michelin планує давати оцінки ресторанам Москви вже у 2021 році. Мер Москви Сергій Собянін наголосив, що російська столиця стане першим містом на пострадянському просторі, де працюватиме Michelin.

Україна і Росія вже не перший рік сперечаються про те, до чиєї національної кухні належить борщ. На початку 2020 року київський шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко запропонував внести український борщ до списку світової нематеріальної спадщини ЮНЕСКО і навіть зняв документальний фільм про різні традиції та рецепти приготування борщу в Україні.

У 2019 році Міністерство закордонних справ Росії стверджувало, що борщ є «символом традиційної кухні» їхньої країни.

У жовтні в Міністерстві культури та інформаційної політики України рекомендували занести приготування українського борщу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.