Віцепремʼєр Резніков: Компенсацію за зруйноване житло на Донбасі цього року отримають 49 родин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Віцепремʼєр Резніков: Компенсацію за зруйноване житло на Донбасі цього року отримають 49 родин

Roberto Maldeno / Flickr

Компенсацію за зруйноване під час бойових дій житло отримають 49 родин з Донбасу. Наступного року таких родин має стати вшестеро більше.

Про це в інтервʼю «Суспільному» розповів віцепремʼєр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Ця програма вперше запрацювала в листопаді 2020 року. Уже призначено виплати 49 родинам у Донецькій і Луганській областях, а наступного року ми очікуємо, що компенсацію отримають понад 300 родин», — зазначив він.

Резніков пояснив, що компенсацію за втрачене житло міністерство надає на підставі відповідного запиту облдержадміністрації після оцінки комісій, які складають списки зруйнованих будинків.

«Ми як міністерство перераховуємо кошти на запит ОДА, при яких створені відповідні комісії. Ці комісії займаються обстеженням і формуванням переліку зруйнованих житлових об’єктів. Це одноразова виплата на суму 300 тисяч гривень», — розповів віцепремʼєр.

При цьому він зазначив, що йдеться не про кошти на заміну житла, а про компенсацію за сам факт втрати житла. «Це ні в якому разі не виключає подальші дії щодо доказів та відшкодування Російською Федерацією фактичного збитку за втрату житла», — зазначив Резніков.

  • У вересні Кабінет міністрів погодив механізм компенсації за втрату житла жителям Донбасу. На це в бюджеті передбачили 20 мільйонів гривень.
  • У грудні минулого року у Краматорську запланували збудувати багатоповерховий будинок для переселенців .