У Багдаді ракетами обстріляли посольство США

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Багдаді ракетами обстріляли посольство США

Inkl

У столиці Іраку Багдаді ракетами обстріляли «зелену» зону — у ній знаходяться іноземні та урядові обʼєкти, зокрема, посольство США. Про це у Facebook повідомили сили безпеки Іраку.

За їхньою інформацією, ракети впали на території житлового комплексу. Вони пошкодили будинки і автомобілі, загиблих в результаті події немає.

Al Arabiya уточнює, що у «зелену» зону впали щонайменше три ракети. У виданні зазначили, що системам ППО вдалося збити ракети, які впали в межах цієї зони, а іракські служби безпеки ведуть пошуки установок, з яких їх запустили. Поблизу посольства вже виставили кордони силовиків.

Як пише Deutsche Welle, це вже третій напад на американські військові та дипломатичні обʼєкти в Іраку за останній час. 17 листопада ракетами обстріляли посольство США в Багдаді та різні частини міста, в результаті чого загинула одна жінка. 10 грудня два конвої, що перевозили матеріально-технічне обладнання для коаліції під проводом США, були підірвані придорожніми бомбами.

У вересні газета The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела писала, що адміністрація президента США Дональда Трампа попередила керівництво Іраку про готовність закрити своє посольство в країні через постійні обстріли «зеленої» зони.