У Білорусі створили базу учасників акцій протесту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Білорусі створили базу учасників акцій протесту

Белсат / Telegram

У Міністерстві внутрішніх справ Білорусі запрацювала єдина інформаційна система обліку учасників акцій протесту. Про це повідомляє TUT.by.

«Після подій 9 серпня в Міністерстві внутрішніх справ було прийнято рішення про створення єдиної бази даних по всій республіці, яка б дозволяла нам враховувати інформацію про цих осіб, які були затримані або ідентифіковані при проведенні несанкціонованих масових заходів, і в подальшому використовувати цю інформацію для роботи», — заявили у МВС.

Наразі у міністерстві назвали три основні моменти в роботі з системою:

  • контроль;
  • облік;
  • статистика.

В єдиній інформаційній системі — учасники акцій, користувачі чатів, адміни Telegram-каналів. У базі вказані стать, вік, регіон, місце роботи, навчання і захоплення людини.

  • У Білорусі з 9 серпня йдуть протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні й затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі таємну «інавгурацію».