Депутат від Партії Шарія у Краматорську відмовився розмовляти українською на засіданні. Потім вибачився, але продовжив говорити російською

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Краматорську лідер фракції партія Шарія у міській раді Юрій Нікулічев двічі відмовився виступати на засіданні українською мовою.

Про це пише «Новое время».

Перший інцидент стався наприкінці листопада. Нікулічев на засіданні міськради виступав російською мовою, на що мер міста Олександр Гончаренко зробив йому зауваження. Нікулічев вислухав мера до кінця, але продовжив говорити російською.

У середині грудня ситуація знову повторилася. Цього разу Нікулічев розпочав свою промову українською мовою.

«Все, що ви скажете про мене — ви скажете про себе. Не забувайте про це. Я вдячний усім, хто підтримав мене в цьому мовному питанні», — заявив він.

Але згодом він перейшов на російську мову, назвавши її «материнською». Нікулічев також зазначив, що ця мова об’єднує жителів Краматорська. Але українську мову він теж поважає.

«Я з повагою ставлюся до української мови, нашої державної. Вважаю, що якщо її загубити, то це буде поразкою для нашого народу — поряд з іншими слабкостями, як-от нетерпимість, ненависть один до одного, в яких нас переконують», — підсумував депутат.

  • У Краматорську Донецької області у другому турі виборів мера самовисуванець Олександр Гончаренко переміг чинного очільника міста Андрія Панкова. Розрив між ними склав понад 17%. «ОПОРА» зазначає, що Гончаренку перед другим туром виборів висловили підтримку осередки «Слуги народу», «Опозиційної платформи — За життя», а також «Команди Максима Єфімова «Наш Краматорськ».
  • Під час місцевих виборів до міської ради Краматорська пройшли депутати від «Опозиційної платформи — За життя» (14), «Команди Максима Єфімова «Наш Краматорськ» (12), «Партії миру та розвитку» (5), «Європейської солідарності» (4), «Слуги народу» (4) та «Партії Шарія» (3).