Комітет Ради не підтримав призначення Вітренка міністром енергетики

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Комітет Ради не підтримав призначення Вітренка міністром енергетики

Соколовська Інна / УНІАН

Профільний комітет Верховної Ради не підтримав кандидатуру колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики.

Про це написала у Facebook нардеп Інна Совсун.

На підтримку висловилися 10 депутатів з 22. «Щодо питання про премії від «Нафтогазу» Вітренко пояснив, що гроші, які йому винен «Нафтогаз» (4 мільйони) — перераховані в Державний бюджет. А взамін Юрій Вітренко отримав державні облігації на відповідну суму», — написала нардеп.

Вона додала, що запитала Вітренка, яким чином він, критикуючи владу, зумів переконати її підтримати його на посаді міністра енергетики. «У відповідь на це кандидат сказав, що він підтримує в житті принцип «радикальної чесності». І він вважає, що у владі його чесність оцінили», — написала Совсун.

Інше питання стосувалося його бачення розвитку зеленої енергетики. «Позиція Вітренка — питання із зеленим тарифом треба вирішувати, проте при цьому пам’ятати, що держава має виконувати свої зобов’язання перед інвесторами. Але при цьому на системному рівні треба вибудовувати ринкові механізми розвитку зеленої енергетики», — зазначила нардеп.

  • 15 грудня фракція «Слуга народу» ввечері 15 грудня провела засідання, під час якого погодила кандидатури нових міністрів, зокрема й Вітренка.
  • 20 листопада Кабінет міністрів звільнив Ольгу Буславець з посади виконувачки обовʼязків міністра енергетики та призначив Юрія Бойка.