У США чоловік вийшов на волю після майже 40 років увʼязнення. Ключовий свідок відмовилася від показань

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США чоловік вийшов на волю після майже 40 років увʼязнення. Ключовий свідок відмовилася від показань

CNN

У США у штаті Мічиган з вʼязниці звільнили чоловіка, який провів там понад 37 років. Його засудили у 1983 році, але в лютому 2020 ключовий свідок відмовилася від своїх показань.

Про це повідомляє CNN.

63-річного Уолтера Форбса засудили до довічного увʼязнення без права на дострокове звільнення за підпал і вбивство.

Справа почалась у 1982 році — тоді Форбс розігнав бійку в барі. Наступного дня один з учасників бійки Денніс Холл чотири рази стріляв у Форбса. Незабаром після цього Холл загинув унаслідок умисного підпалу, його наречена та маленька донька змогли вчасно вибігти.

Ключовим свідком у справі була Анніс Кеннебрю. На суді вона заявила, що бачила, як троє чоловіків (включно з Форбсом) несли каністри з бензином й обливали ним будівлю. Проте у 2017 році, через 34 роки після суду, Кеннебрю визнала, що збрехала під час свідчень. Вона заявила, що помилково звинуватила Форбса, тому що її залякали двоє чоловіків — вони погрожували її родині, якщо вона не буде свідчити проти нього.

На додаток до того, що Кеннебрю відмовилась від своїх показань, прокуратура заявляє, що власника багатоквартирного будинку згодом засудили за схему підпалу для отримання страховки. Хоча власник офіційно не був причетний до смерті Холла, адвокати кажуть, що його подальша злочинна діяльність ставить під сумнів обвинувальний вирок Форбса.

Тепер вільний Форбс планує відвідати свою 94-річну матір і надолужити згаяне.