Спецслужби США підтвердили масштабну кібератаку на уряд

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

У США Федеральне бюро розслідувань (ФБР), Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA) й Управління директора національної розвідки (DNI) підтвердили масштабну кібератаку на урядові структури.

Про це йдеться в їхній спільній заяві.

Водночас спецслужби не уточнили, хто стоїть за атакою. ЗМІ писали, що російські хакери.

«Це ситуація, що розвивається, і хоча ми продовжуємо працювати над тим, щоб у повній мірі зрозуміти масштаби цієї кампанії, ми знаємо, що ця кібератака торкнулася внутрішніх мереж федерального уряду», — йдеться в заяві.

Для розслідування втручання сформували єдину координаційну групу з кібербезпеки (UCG). Федеральним цивільним агентствам доручили негайно відключитися від програми Orion від SolarWinds. Раніше про те, що саме через цю програму хакери отримали доступ до урядових структур, писали ЗМІ.

Про хакерську атаку на уряд США повідомили 14 грудня відразу кілька американських ЗМІ. За їхньою інформацією, зламані системи Мінфіну і Міністерства торгівлі США. У ЗМІ стверджували, що за найбільшою атакою за останні 5 років стоїть група хакерів Cozy Bear (APT29), нібито повʼязана з російськими спецслужбами. У Кремлі причетність до атаки заперечують.