На Маршаллових островах знайшли покинутий човен із рекордною кількістю кокаїну

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Поліція Маршаллових островів виявила покинутий човен із найбільшою у своїй історії кількістю наркотиків — 649 кг кокаїну. Його вартість оцінюють у $80 мільйонів. Про це повідомляє BBC.

Човен знайшли місцеві жителі на атолі Айлук. Вони намагалися перемістити судно, але не змогли цього зробити, адже воно було занадто важким. Дещо пізніше у прихованому відсіку вони виявили пакети з наркотиками та звернулися до правоохоронців.

Поліція спалила всі наркотики, за винятком двох пакетів, які відправили в Управління з боротьби з наркотиками США для тестування.

Генеральний прокурор Маршаллових островів Річард Хіксон сказав, що човен міг дрейфувати понад рік і, найімовірніше, прибув з Центральної або Південної Америки. Течії Тихого океану часто виштовхують звідти сміття на Маршаллові острови, і подібні знахідки тут не рідкість.

Найчастіше місцеві жителі не повідомляють поліції про знайдені наркотики й самі їх продають. Влада Маршаллових островів заявляє, що це посилює проблему з наркотиками, а лікарні повідомляють про зростання числа пацієнтів з ускладненнями, які повʼязані зі споживанням крек-кокаїну. У цьому ж випадку генпрокурор Хіксон похвалив місцевих жителів за те, що вони повідомили поліції про знахідку.