«Справа застигла як холодець». Венедіктова увійшла до складу групи прокурорів, які розслідують корупцію в українському футболі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова увійшла до складу групи прокурорів, які розслідують справи про можливу корупцію в українському футболі.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Наступне кримінальне провадження, в якому я хочу розібратись і взяти під контроль хід слідчих дій — справа про можливі злочини представників законодавчої та виконавчої влади разом із службовими особами Федерації футболу України», — написала Венедіктова.

За словами генпрокурорки, свого часу справа була дуже гучною, «але з незрозумілих причин застигла як холодець».

Також Венедіктова розповіла, що провела спільну нараду із детективами НАБУ та колегами із САП для визначення перспектив у цій справі.

«У мене виникло відчуття, що в футбол грали не спортсмени, а правоохоронці. Між собою. Тож від сьогоднішнього дня я в групі прокурорів. Щойно отримаю матеріали справи, визначу конкретний план слідчих дій, спрямований на досягнення результату», — додала вона.

  • У 2018—2019 роках слідчі Нацполіції відкрили кримінальні провадження щодо керівництва Федерації футболу України та її голови Андрія Павелка через можливе розкрадання бюджетних 270 млн грн ($11,16 млн), які були виділені на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах, а також через можливе заволодіння бюджетними коштами «ФФУ Продакшн» і «Спорт Технологія».
  • Ще дві справи розслідує Національне антикорупційне бюро: зловживання службовим становищем керівництва федерації, яке призвело до завищення цін при купівлі полів, і недостовірне декларування майна президентом федерації Андрієм Павелком.
  • Загалом через можливу корупцію в українському футболі відкрито п’ять проваджень.