Суд дозволив заочне розслідування проти ексміністра внутрішніх справ часів Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд дозволив заочне розслідування проти ексміністра внутрішніх справ часів Януковича

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань почати заочне розслідування проти ексміністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Таке рішення надає право стороні обвинувачення вести розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia).

Дозвіл надали у кримінальному провадженні за підозрою до експрезидента Віктора Януковича, самого Захарченка та його заступника, голови Служби безпеки України Ігоря Якименка та його першого заступника, командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка та інших високопосадовців. Їм інкримінують перешкоджання мітингам, перевищування влади, що призвело до настання тяжких наслідків, вбивств та замахів на умисні вбивства, а також умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичний акт у період з 18 по 20 лютого 2014 року.

  • У серпні 2019 року Печерський райсуд заочно заарештував Захарченка.
  • У вересні 2019 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, якого підозрюють за 8 статтями Кримінального кодексу у справі про вбивства активістів Майдану в лютому 2014 року.