У Нідерландах ввели п’ятитижневий локдаун через коронавірус. Обмеження діятимуть і на Різдво

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Уряд Нідерландів оголосив про запровадження локдауну з 15 грудня до 19 січня 2021 року через зростання кількості випадків інфікування коронавірусом.

Про це заявив премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

«Коронавірус швидко поширюється. Щоб медична допомога залишалася доступною, ми повинні звести до мінімуму контакти. Найсуворіша ізоляція буде діяти з 15 грудня до 19 січня», — написав він на своїй сторінці у Twitter.

Згідно з рішенням уряду, протягом п’яти тижнів усі громадські місця, зокрема магазини (окрім товарів першої необхідності), перукарні, манікюрні салони, секс-клуби, театри, концертні зали, кінотеатри, казино, зоопарки, парки розваг, тренажерні зали, басейни, сауни, ресторани і кафе будуть закриті.

Працювати зможуть лише супермаркети, банки та аптеки, ремонтні майстерні, а також готелі (без обслуговування номерів).

Громадянам заборонили збиратися в групи більше двох осіб, у гості також можна ходити лише удвох, винятком будуть лише три дні на Різдво (24, 25 і 26 грудня) — дозволено збиратися втрьох.

Також людей закликали залишатися вдома, не їздити на роботу й уникати контактів із іншими людьми, якщо це можливо.

Навчальні заклади до 17 січня переходять на дистанційний режим роботи, вони працюватимуть офлайн лише для тих дітей, чиї батьки працюють у лікарнях або інших критичних сферах.

  • За минулу добу в Нідерландах виявили майже 8,5 тисячі нових випадків коронавірусу. Загалом від початку пандемії в країні зареєстрували понад 600 тисяч випадків захворювання і 10 тисяч смертей.
  • У ВООЗ заявили, що на Францію, Іспанію, Велику Британію, Нідерланди та Росію припадає найбільша кількість смертельних випадків коронавірусу.