НБУ визнав неплатоспроможним Місто Банк

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
НБУ визнав неплатоспроможним Місто Банк

National Bank Of Ukraine / Flickr

Національний банк ухвалив рішення про визнання неплатоспроможним АТ «Місто Банк». Його власником є нардеп VII (Партія регіонів) та VIII («Воля народу») скликань Іван Фурсін.

Про це пише пресслужба НБУ.

«Проблеми в банку з капіталом сталися через втрату одного з основних активів — підприємства з переробки сої у Херсонській області. Балансова вартість об’єкта нерухомості становила понад 271 млн грн (майже 17% від усіх активів банку)», — йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначили, що після втрати активу капітал банку впав нижче нормативного рівня, а керівництво фінустанови не вжило заходів для стабілізації ситуації. Водночас Нацбанк підкреслює, що визнання банку неплатоспроможним не вплине на ситуацію на фінансовому ринку України, оскільки його частка становила усього 0,1%.

Також в НБУ заявили, що 78% вкладників банку отримають свої кошти, оскільки розмір їхніх вкладів не перевищує 200 тисяч гривень — суму, яку гарантує Фонд гарантування вкладів.

«Загалом можлива виплата гарантованої вкладникам суми на 1 листопада 2020 року становить 307,8 мільйона гривень (60% від загальної суми вкладів фізосіб)», — зазначають там.