Apple почала розслідування щодо підрядника Wistron. Напередодні на одному з його заводів працівники влаштували погроми

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Компанія Apple почала розслідувати ймовірні порушення її тайванського підрядника Wistron, який збирає iPhone. Напередодні на одному з його заводів в Індії працівники влаштували погром через неповні виплати зарплат.

Про це повідомляє Reuters.

Компанія направляє на підприємство додатковий персонал і аудиторів.

«Наші команди перебувають у тісному контакті з місцевою владою, і ми повністю підтримуємо їхнє розслідування», — йдеться в заяві компанії.

Apple вимагає від своїх постачальників гарантувати безпечні умови праці, ставитися до працівників з гідністю і повагою.

Wistron заявила, що була «глибоко шокована» насильством, в якому звинуватила «невідомих з неясними намірами».

Зазначимо, що Wistron — один з провідних світових постачальників Apple. В Індії він виробляє телефони iPhone 7 і пристрої iPhone SE другого покоління. 13 грудня в індійському місті Нарасіпура на фабриці спалахнули масові заворушення. Близько 2 тисяч працівників заводу розгромили його через неповні виплати зарплат. Один робітник-інженер розповів, що йому обіцяли платити на місяць $285, але замість цього він отримував $163.

Більшість робітників заявили, що їхня зарплата була не перевищувала $108. При цьому були люди, яким платили ще менше.

У поліції повідомили, що після погрому заарештували 149 людей.

  • Тайванська компанія Wistron, основний виробник пристроїв Apple, запустила масове виробництво iPhone в Нарасіпурі у вересні цього року. Завод розрахований на 10 тисяч робітників.
  • У листопаді стало відомо, що компанія Foxconn, яка виробляє продукцію Apple, перевозить частину виробництва планшетів iPad і ноутбуків MacBook з Китаю до Вʼєтнаму. Apple прагне мінімізувати втрати від китайсько-американської торгової війни і диверсифікувати виробництво.