Біля порту Саудівської Аравії пролунав вибух на танкері. Причиною назвали «зовнішнє джерело»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Саудівській Аравії, біля порту Джидда прогримів вибух на танкері під сінгапурським прапором. Як повідомляє BBC, причиною вибуху на судні BW Rhine було невстановлене «зовнішнє джерело», яке спровокувало подальшу пожежу.

У компанії Hafnia, що є власником танкера, повідомили, що команда судна змогла загасити пожежу після прибуття до порту і перевіряє можливий вилив нафти. «Можливо, що частина нафти вилилася, але це не підтверджено — прилади показують, що рівень нафти на борту на тій же позначці, що і до інциденту», — заявив власник.

За даними Hafnia, танкер BW Rhine може перевозити до 80 тисяч тонн нафти. На момент події він був заповнений на 84%.

  • Порт Джидда є ключовим для Саудівської Аравії на Червоному морі та центром нафтового гіганта Saudi Aramco. У кінці листопада в порту Еш-Шукайк на міні підірвався грецький нафтовий танкер. Ер-Ріяд звинуватив в атаці єменських повстанців-хуситів. Відповідальність взяло на себе угруповання «Ансар Аллах».
  • Хуситів в Ємені підтримує Іран. 14 вересня 2019 року на одному з найбільших у світі нафтопереробних заводів саудівської компанії Saudi Aramco на сході країни стався вибух, а потім почалася пожежа. Саудівська Аравія причиною вибухів назвала атаки іранських безпілотників. США теж звинуватили Іран і вирішили направити до Саудівської Аравії батарею ракетних комплексів Patriot.
  • У вересні цього року сили Арабської коаліції, очолюваної Саудівською Аравією, кілька разів збивали безпілотники повстанців «Ансар Аллах», які намагалися атакувати міста й аеропорт «Ебха».