У Новій Зеландії секс-працівниця відсудила у начальника шестизначну суму за домагання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Новій Зеландії секс-працівниця відсудила у начальника шестизначну суму за домагання

Pixabay

Працівниця секс-індустрії з Нової Зеландії відсудила шестизначну суму за позовом про сексуальні домагання проти власника бізнесу, в якому вона працювала.

Про це пише BBC.

Зазначається, що сума є частиною врегулювання, покликаного компенсувати жінці «емоційну шкоду і втрачений заробіток». Подробиці розгляду, як й особистості учасників, не розкриваються.

«Приємно бачити, що така компенсація була присуджена секс-працівникові в контексті секс-роботи», — сказала виданню Кетрін Хілі, національний координатор Товариства секс-працівників Нової Зеландії.

Хілі була в авангарді тривалої кампанії з декриміналізації проституції в Новій Зеландії, стверджуючи, що це зробить професію безпечнішою. Її колектив допоміг розробити «закон про реформу проституції». Документ ухвалили у 2003 році, він легалізував будинки розпусти та надавав секс-працівникам права на повну зайнятість.

  • У липні в Гамбурзі (Німеччина) працівники секс-індустрії у кварталі «червоних ліхтарів» влаштували акцію протесту. Вони вимагали від влади дозволу відкрити борделі та заявили про дискримінацію.
  • Асоціація захисту працівників секс-бізнесу Франції попросила президента країни Емманюеля Макрона створити «надзвичайний фонд».