Секс-працівники Франції просять Макрона створити «надзвичайний фонд» через їхню фінансову нестабільність

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Секс-працівники Франції просять Макрона створити «надзвичайний фонд» через їхню фінансову нестабільність

Henri de Toulouse-Lautrec / DIRECTMEDIA Publishing GmbH / Wikipedia

Асоціація захисту працівників секс-бізнесу Франції попросила президента країни Емманюеля Макрона створити «надзвичайний фонд». Про це повідомляє Le Parisien.

Фонд необхідний, тому що працівники секс-індустрії зіштовхнулися з фінансовою нестабільністю через обмеження на період пандемії.

«Має бути створений надзвичайний фонд, що може заміщати дохід на період обмежувальних заходів», — написано в листі Федерації червоних парасольок, яка займається охороною здоровʼя працівників секс-індустрії.

У федерації наголошують, що саме створення такого фонду може запобігти ризикам для сексуальних працівників.

Проституція у Франції з 2016 року є протизаконною для споживачів, але немає покарання саме для тих, хто продає своє власне тіло. У квітні 2016 року набрав чинності закон, який встановив покарання покупцям у проституції (до €3,750). І чоловіки, і жінки (старше 18 років) можуть отримувати плату за послуги сексуального характеру, але при цьому не мають права рекламувати свою діяльність.

  • У Німеччині тисячі іноземних секс-працівниць стали безхатніми через коронавірус. Деякі з них продовжують нелегально працювати на вулицях під час карантину, попри ризик заразитися коронавірусом.