Зеленський повернув на посаду голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський повернув на посаду голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський призначив головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка.

Про це повідомляє Офіс президента.

Іншим указом Зеленський звільнив з посади голови Олександра Бондаренка згідно з поданою ним заявою. Президент побажав Резніченку успіху в роботі та висловив сподівання, що його досвід і глибоке знання регіону сприятимуть подальшому розвитку та процвітанню Дніпропетровщини.

Мер Дніпра Борис Філатов привітав це призначення, назвавши Резніченка «найуспішнішим губернатором за всю історію України, справжнім професіоналом, аполітичним управлінцем і водночас ярим державником».

«Як мер мільйонного міста просто порадію за всю територіальну громаду Дніпра. Оскільки замість того, щоб гадити місту, зупиняти вибухові роботи в метро, саботувати будівництво аеропорту, відмовлятися вводити в експлуатацію міст і позбавляти Дніпро співфінансування, нарешті, обласна влада займеться роботою», — написав Філатов.

Хто такий Резніченко?

Резніченку 48 років. Він випускник Державної металургійної академії та Дніпропетровського регіонального інституту державного управління НАДУ при президентові. Працював на керівних посадах на різних підприємствах. У 2015 році був призначений головою Запорізької обласної державної адміністрації, а з березня 2015-го до липня 2019 року очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію.

  • 9 грудня Кабмін погодив призначення Резніченка на посаду голови Дніпропетровської ОДА.
  • Зеленський підписав указ про звільнення голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка 27 червня 2019 року. Чиновника звільнили у звʼязку із закінченням терміну повноважень п’ятого президента Петра Порошенка. До цього Резніченко очолював відділ антикорупційної політики прав людини в обласній адміністрації.