Прокуратура оголосила підозру екскерівнику Фіскальної служби. Він виписав собі премію у тисячу відсотків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура оголосила підозру екскерівнику Фіскальної служби. Він виписав собі премію у тисячу відсотків

Денис Гутенко

Facebook / Офіс ефективного регулювання BRDO

Прокуратура оголосила підозру колишньому виконуючому обовʼязки голови Державної фіскальної служби у встановленні собі премій у 1000% від посадового окладу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Слідство зʼясувало, що колишній в. о. керівника ДФС видавав накази у 2019 та 2020 роках про встановлення собі надбавок за інтенсивність праці без відповідного погодження з Міністром фінансів.

При цьому за перший квартал 2020 року очільник Державної фіскальної служби нарахував собі премію у 1000% посадового окладу. В результаті держбюджету завдано збитків на понад 300 тис грн.

Провадження порушено за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Офіс генпрокурора не називає прізвища чиновника, проте, згідно з даними з відкритих джерел, з липня 2019 року по лютий 2020 року обовʼязки голови ДФС виконував Денис Гутенко.

  • 9 грудня Кабінет міністрів призначив Вадима Мельника главою Державної фіскальної служби.
  • Раніше Служба безпеки заявила про блокування злочинної податкової схеми фіскальної служби, яка завдавала шкоди державі на 2 млрд гривень щомісяця. Схема полягала у формуванні сум податкових кредитів із ПДВ для субʼєктів господарювання. В організації схеми спецслужба звинувачує керівництво фіскальної служби, включно з її ексголовою Сергієм Верлановим.