Нардеп Радуцький: Локдаун в Україні можуть запровадити раніше за 8 січня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Радуцький: Локдаун в Україні можуть запровадити раніше за 8 січня

NurPhoto / Contributor

В Україні можуть запровадити посилені обмеження раніше 8 січня в разі погіршення ситуації з поширенням коронавірусу.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив глава комітету Верховної Ради з питань здоровʼя нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький, передає Інтерфакс-Україна.

«Ніхто не говорить, що це буде саме 8 січня. Якщо ситуація буде погіршуватися, уряд за 7 днів може попередити про інші дати... Ніхто не буде чекати 8 січня. Я думаю, 8 січня буде піковим навантаженням. Новий рік дасть збільшення, ми від цього нікуди не дінемося», — сказав Радуцький.

За його словами, прогнози свідчать про те, що грудень пройде з показниками в межах 16 тис. випадків коронавірусу на добу. Радуцький також зазначив, що Кабінет міністрів зможе вибрати нову дату посилення карантину і попередити про це за 7 днів до його запровадження.

Також Радуцький заявив, що попередньо Україна отримає перші партії вакцини від коронавірусу 1 березня 2021 року. Також він зауважив, що для переривання ланцюга передачі коронавірусу в Україні необхідно вакцинувати 17-18 мільйонів жителів.

  • Міністерство охорони здоровʼя розраховує, що січневий локдаун, який вводять з 8 до 23 числа, зменшить кількість нових хворих на коронавірус на 40—50%.
  • Кабінет міністрів ввів локдаун в Україні з 8 до 24 січня включно. Працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі, установи реабілітації, заправки. Закриють переважно розважальну сферу, бари та ТРЦ.