«Суд» Криму заочно засудив гендиректора каналу ATR Іслямова до 19 років увʼязнення. Він оскаржуватиме це в ЄСПЛ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Суд» Криму заочно засудив гендиректора каналу ATR Іслямова до 19 років увʼязнення. Він оскаржуватиме це в ЄСПЛ

krymr.org (RFE/RL)

Генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова заочно засудили до 19 років увʼязнення за диверсію.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

«Остаточно призначити Іслямову Ленуру Едемовичу покарання у вигляді 19 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, повʼязаною з виступами в засобах масової інформації, і обмеженням свободи строком на 1 рік. Місцем відбування покарання Іслямова визначити колонію суворого режиму», — йдеться у вироку «Верховного суду» Криму.

Іслямова звинувачували у створенні незаконного збройного формування, підготовці диверсій, а також в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Іслямов — віцепрезидент Світового конгресу кримських татар і генеральний директор ATR. З квітня до травня 2014 року обіймав посаду «заступника голови Ради міністрів Республіки Крим» після анексії півострова. Іслямов був одним із активних учасників громадянської блокади Криму у 2015 році.

У коментарі «Радіо Свобода» Іслямов заявив, що має намір оскаржувати це рішення у Європейському суді з прав людини.

«Те, що робить Путін, він 19 років не протримається, ось ті 19 років, які вони мені дали сьогодні в окупаційному суді. А те, що ми робили і робимо з вами, ведемо інформаційну війну, ми підточуємо цей камінь. Блокада дала загальний великий імпульс, коли вся Україна обʼєдналася і дала відсіч усім цим настроям – торгувати з Кримом і намагатися якось помиритися. А вирок коментувати сенсу жодного немає. Тому що все це буде потім подано до ЄСПЛ. Це один з елементів каменів на їхні голови в майбутньому. Це все має такий відкладений ефект», – Ленур Іслямов.