Канада дозволила використання вакцини Pfizer від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Канада дозволила використання вакцини Pfizer від коронавірусу

health.mil

Влада Канади сертифікувала вакцину компаній Pfizer і BioNTech від коронавірусу.

Про це повідомляє CBC.

Міністерство охорони здоровʼя Канади оголосило про затвердження після того, як вчені завершили двомісячний розгляд даних клінічних випробувань компанії.

«Надані дані підтверджують ефективність вакцини Pfizer-BioNTech, а також її безпеку», — йдеться в звіті департаменту, який дозволив використання вакцини в Канаді для людей, старших за 16 років.

Доктор Ховард Нджу, заступник глави Департаменту громадської охорони здоровʼя Канади сказав, що до кінця року країна отримає 249 тис. доз вакцини Pfizer. Насамперед її отримають жителі будинків тривалого догляду та персонал, що працює там.

Генерал-майор Дані Фортін, військовий командир, який відповідає за доставку і транспортування вакцин, заявив, що 30 тис. доз із початкової партії будуть відправлені з заводу Pfizer в Бельгії в пʼятницю. «Ми очікуємо, що вакцини будуть доставлені вже в понеділок», — сказав Фортін, додавши, що «цілком можливо», що деякі канадці можуть зробити щеплення вже до середини наступного тижня.

Нджу додав, що протягом першого кварталу 2021 року очікується поставка до 6 мільйонів доз вакцини.

  • Раніше повідомляли, що Канада замовила 266 млн доз вакцин від коронавірусу. Це може дозволити зробити щеплення всьому населення кілька разів.
  • Напередодні Міністерство закордонних справ України звернулося до Канади з проханням допомогти з отриманням вакцини від коронавірусу для українців.