Україна оскаржила технічну поразку в матчі Ліги націй зі Швейцарією

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Україна оскаржила технічну поразку в матчі Ліги націй зі Швейцарією

Sitade / Getty Images

Українська асоціація футболу (УАФ) офіційно оскаржила у Спортивному арбітражному суді Лозанни рішення Апеляційного комітету УЄФА про технічну поразку (0:3) у матчі Ліги націй Швейцарія — Україна. Цей поєдинок мав відбутися 17 листопада, але через випадки захворювання на коронавірус у команді Андрія Шевченка його скасувала швейцарська влада.

Про звернення до суду у середу, 9 грудня, повідомила пресслужба УАФ.

В асоціації повідомили, що дисциплінарний орган УЄФА передав мотивувальну частину свого рішення про технічну поразку у скасованому матчі зі Швейцарією лише минулого тижня.

«Позиція Української асоціації футболу була однозначною ще до отримання повного тексту документу — ми будемо оскаржувати рішення Апеляційного комітету УЄФА в Лозанні, адже вважаємо, що не всім нашим аргументам було надано належну оцінку під час розгляду справи», — наголосив генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.

В організації окремо наголосили, що, окрім юристів УАФ, до справи залучили фахівців зі спортивного права з юридичних компаній Іспанії та Швейцарії, а також представників адвокатської спільноти країни з Асоціації правників України.

  • 17 листопада УЄФА скасувала матч між збірними Швейцарії та України через спалах коронавірусу в українській команді. Тоді повідомляли, що, згідно з регламентом УЄФА, існували три варіанти вирішення цієї ситуації: відкладення матчу, технічна поразка збірної Україні або жеребкування.
  • Поєдинок Швейцарії та України мав стати останнім на стадії групового етапу — його результат визначав фінальну позицію команд у квартеті елітного дивізіону А4. Перед матчем у підопічних Андрія Шевченка було шість очок, у швейцарців — три.
  • Якщо технічна поразка з рахунком 0:3 залишиться чинною, то команди зрівняються за очками. Але українці за результатом особистих зустрічей (домашній поєдинок вони виграли з рахунком 2:1) опустяться на останнє місце і понизяться у класі — до дивізіону В.