Україна протестує проти приватизації винзаводу «Масандра» і закликає компанії не брати в ній участь

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна протестує проти приватизації винзаводу «Масандра» і закликає компанії не брати в ній участь

Wikipedia / Margarita Ambarchian

Міністерство закордонних справ закликає компанії не брати участь у приватизації виноробного комбінату «Масандра», яку планує провести окупаційна влада Криму.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Україна протестує проти приватизації та називає це порушенням норм міжнародного гуманітарного права, яке виключає націоналізацію чи подальшу «приватизацію» майна державою-окупантом.

У відомстві нагадали, що правоохоронні органи України розслідують кримінальне провадження щодо незаконної націоналізації концерну «Масандра» окупаційною владою.

«Закликаємо міжнародне співтовариство не брати участі в так званій приватизації та утримуватись від будь-яких форм співпраці з незаконно націоналізованим Російською Федерацією концерном до моменту повернення його в управління уряду України», — підкреслили в МЗС.

«Масандра» — один з найбільших в Європі винзаводів. Заснований наприкінці ХІХ століття, завод володів колекцією, що налічує понад мільйон пляшок вина. У складі підприємства — 9 заводів первинного та вторинного виноробства та 3 самостійні заводи. Головний з них — Ялтинський завод маркових вин.

  • 100% акцій «Виробничо-аграрного обʼєднання «Масандра» виставило на торги «Міністерство майнових і земельних відносин Криму». Стартова ціна підприємства — 5,3 млрд російських рублів (близько 2 млрд гривень).
  • Крок аукціону становить 26,5 млн рублів (0,5% стартової ціни продажу). Торги призначили на 14 грудня.