Байден запропонує генерала у відставці Остіна на посаду міністра оборони. Він може стати першим темношкірим главою Пентагону

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Байден запропонує генерала у відставці Остіна на посаду міністра оборони. Він може стати першим темношкірим главою Пентагону

French Embassy in the U.S. / Flickr

Обраний президент CША Джо Байден представить генерала армії у відставці Ллойда Остіна своїм кандидатом на пост міністра оборони. Про це повідомляє CNN.

Колишній керівник Центрального командування США увійде в історію як перший темношкірий чоловік, який очолив Пентагон, якщо його призначення затвердить Сенат.

«Сьогодні я прошу Ллойда Остіна ще раз взяти на себе місію у Сполучених Штатах Америки — цього разу як глава Міністерства оборони. За понад 40 років служби в армії США Остін з винятковою майстерністю і особистою порядністю відповідав на всі виклики. Він справжній солдат і лідер. Я провів із ним незліченні години у польових і бойових умовах. Я шукав його поради, бачив його командування і захоплювався його спокоєм і характером», — написав Байден у статті для The Atlantic.

Обраний президент США представить Остіна як кандидата у середу, 9 грудня, на заході у штаті Делавер.

67-річний Остін в минулому тісно співпрацював із Байденом. Коли Байден був віцепрезидентом, Остін займав пост заступника начальника штабу армії і командувача військами США в Іраку, а потім — командувача Центрального командування Збройних сил США. У відставку він подав у 2016 році.

United States Forces Iraq / Flickr

«Голос Америки» пише, що призначення Остіна може бути проблематичним. Відповідно до закону повинно пройти сім років після відставки військового перед тим, як він зможе зайняти пост міністра оборони. В іншому разі йому потрібен спеціальний дозвіл від Конгресу, щоб стати міністром оборони.