«Динамо» обіграло «Ференцварош» і зіграє в Лізі Європи

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
«Динамо» обіграло «Ференцварош» і зіграє в Лізі Європи

@MovistarFutbol / Twitter

У вівторок, 8 грудня, в останньому турі групового етапу Ліги чемпіонів у квартеті G київське «Динамо» на своєму полі обіграло угорський «Ференцварош» з рахунком 1:0. Отже, український клуб зайняв третє місце в квартеті і гарантував собі участь в 1/16 Ліги Європи.

Єдиний гол у поєдинку на 60-й хвилині після розіграшу штрафного забив захисник «Динамо» Денис Попов.

Перед очною зустріччю у обох команд було по одному балу — їх вони заробили у матчі один з одним у другому турі. У Будапешті «Динамо» втратило перемогу, дозволивши команді Реброва забити у кінці поєдинку — матч закінчився з рахунком 2:2.

Кияни та їхні суперники втратили всі шанси на вихід з групи в Лізі чемпіонів і боролися за місце в плей-оф Ліги Європи, право на яке давало третє місце в групі. Для того, щоб потрапити в «євровесну», «Динамо» необхідно було перемогти або навіть зіграти внічию 0:0 або 1:1.

В іншому матчі групи G «Барселона» на своєму полі розгромно програла «Ювентусу» — 0:3. Обидві ці команди до очної зустрічі гарантували собі участь в 1/8 Ліги чемпіонів і в останньому турі вирішували, хто займе в квартеті перше і друге місця. Завдяки розгромній перемозі «Ювентус» гарантував собі перше місце в групі з 15-ма очками, «Барселона» з тією ж кількістю балів — друга через гіршу різницю мʼячів в особистих зустрічах з туринцями.

Жеребкування плей-оф Ліги чемпіонів і Ліги Європи пройде 14 грудня..