Forbes назвав 100 найвпливовіших жінок світу. У ньому вперше опинилась обрана віцепрезидент США Гарріс

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Forbes назвав 100 найвпливовіших жінок світу. У ньому вперше опинилась обрана віцепрезидент США Гарріс

Gage Skidmore / Flickr

У списку 100 найвпливовіших жінок планети вперше опинилась Камала Гарріс — обрана віцепрезидент США. Вона стала першою жінкою, першою чорношкірою американкою і першою американкою азійського походження, яка буде на цій посаді. Гарріс потрапила до рейтингу вперше, але відразу до першої трійки.

Рейтинг опублікував американський журнал Forbes.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель десятий рік поспіль займає перше місце. На другій сходинці другий рік поспіль — глава Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Загалом жінки в 17-му щорічному списку родом з 30 країн і народилися в чотирьох поколіннях. Серед них 10 глав держав, 38 керівників і 5 артистів. Українок у цьому списку немає.

«Але вони єдині в тому, як використовували свою посаду та статус для вирішення завдань і викликів 2020 року», — пояснили автори рейтингу.

Зокрема, кілька впливових жінок цього року отримали всесвітню похвалу за їхню ефективну реакцію на COVID-19. Наприклад, премʼєр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн (32 місце у рейтингу) перемогла першу і другу хвилю вірусу у країні, ввівши суворі обмеження.

Президент Тайваню Цай Інвень (37 місце) ввела в січні сувору програму відстеження контактів. Завдяки цьому у країні з населенням 23 мільйони осіб померли всього семеро людей.

Видання цитує премʼєра Норвегії Ерну Сульберг, яка зазначала, що країни, в яких жінки можуть зайняти ключові посади, виявились «найбільш підготовленими» до повʼязаних з пандемією криз.

Також у рейтинг увійшли дружина мільярдера Білла Гейтса Мелінда (5 місце), глава YouTube Сьюзан Войчицькі (13), королева Єлизавета II (46), колишня дружина найбагатшої людини планети Джеффа Безоса Маккензі Скотт (67) і співачка Ріанна (69).

  • Американський журнал Time вперше назвав Дитину року. Нею стала 15-річна школярка зі США Гітанджалі Рао.
  • Журнал People традиційно оголосив ім’я найсексуальнішого чоловіка світу серед нині живих. У 2020 році цей титул присудили американському актору, зірці фільмів «Чорна пантера» та «Фантастична четвірка» — 33-річному Майклу Б. Джордану.