Заступник глави ОП Татаров взявся реформувати Кримінально-процесуальний кодекс і зустрівся з робочою групою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Заступник глави ОП Татаров взявся реформувати Кримінально-процесуальний кодекс і зустрівся з робочою групою

МВС України

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров провів зустріч із робочою групою щодо реформування кримінальної юстиції. Про це повідомили в пресслужбі ОП.

У відомстві розповідають, що на нараді обговорили законопроєкт про внесення змін і доповнень до Кримінально-процесуального кодексу.

Цим документом пропонують «удосконалити механізм здійснення спеціального досудового розслідування, порядок провадження окремих процесуальних дій, гарантії дотримання прав, свобод і законних інтересів учасників кримінального провадження».

В ОП додають, що на засіданні домовилися «максимально оперативно» допрацювати законопроєкт і представити його президенту Володимиру Зеленському до кінця цього року.

  • 4 грудня під ОП відбулася акція протесту, на якій вимагали звільнити Татарова. Він відреагував на це, заявивши про «зовнішнє управління».
  • 2 грудня НАБУ заявило, що планувало повідомити про підозру третьому фігуранту справи експрезидента «Укрбуду» Микитася — колишньому посадовцю цієї компанії. Але цьому, за даними відомства, завадила генпрокурор Ірина Венедіктова. Вона змінила прокурорів у справі, увівши до складу групи себе та в. о. глави САП Максима Грищука.
  • У НАБУ не називають прізвище нового ймовірного фігуранта справи. Але журналіст Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що йдеться про нинішнього заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Водночас Микитась стверджує, що Татаров працював у компанії юристом.
  • Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».