Україна та ЄС домовилися про дату проведення Ради асоціації, яку відкладали через карантин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Засідання щорічної Ради асоціації Україна – ЄС, яка спочатку була запланована на грудень, відбудеться 11 лютого 2021 року у Брюсселі.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після онлайн-зустрічі з віцепрезидентом Єврокомісії Жозепом Боррелем, передає пресслужба уряду.

Прем’єр наголосив, що Україна докладає максимум зусиль для імплементації цілей угоди про асоціацію з ЄС. За його словами, уряд продовжує «системні реформи та глибокі перетворення».

Шмигаль зазначив, що під час засідання сподіваються обговорити напрямки взаємодії для виконання Угоди про асоціацію.

Крім того, Україна очікує узгодження спільних кроків для реалізацію домовленості саміту Україна – ЄС, в тому числі оновлення параметрів Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Також сторони домовилися «докласти зусиль» для підписання угоди про спільний авіаційний простір.

  • Попереднє засідання мало відбуватися 8 грудня за участі премʼєр-міністра України, але захід перенесли через карантинні обмеження. Рада асоціації Україна — ЄС проходить з 2017 року. Україні вона дає можливість посилювати політичні та економічні звʼязки з ЄС, отримуючи підтримку реформ за рахунок кредитів і гарантій.