Суд відмовився змінити запобіжний захід Гладковському

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд відмовився змінити запобіжний захід Гладковському

Фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд відмовився змінити запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковському.

Про це повідомляється на сторінці ВАКС у Facebook.

«Сьогодні, 8 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення клопотання адвоката колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони щодо зміни запобіжного заходу. Ухвала оскарженню не підлягає», — йдеться в повідомленні. Повний текст постанови оголосять 11 грудня.

Справа Гладковського

У жовтні 2019 року Гладковському повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) і ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

Його звинувачують у закупівлі вантажних автомобілів за завищеними цінами. За версією слідства, виробник і постачальник цього транспорту — компанія, яка прямо чи опосередковано належить посадовцю РНБО та близьким до нього особам. Гладковський назвав звинувачення фейком і оголосив голодування.

У жовтні 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського на два місяці із заставою в 10,6 мільйона гривень. Через два дні за нього внесли заставу члени сімʼї, після чого він вийшов на свободу.

У березні 2020 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Олега Гладковського до Національного агентства з питань запобігання корупції. Гладковський попросив суд визнати протиправним і скасувати рішення НАЗК про результати перевірки його декларацій за 2015 (виправленої) і 2016 роки.

У травні 2020 року суму інкримінованих збитків з 10,62 мільйона гривень збільшили до понад 17,44 мільйона.