Верховний суд Киргизстану скасував вирок експрем’єру. Він був засуджений за корупцію до 18 років позбавлення волі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Верховний суд Киргизстану скасував 18-річний термін ув’язнення колишньому премʼєр-міністру Сапару Ісакову, засудженому за звинуваченнями у корупції.

Про це заявив його адвокат Бакитбек Автанділ уулу, повідомляє киргизьке інформаційне агентство АКИpress.

«Верховний суд задовольнив мою касаційну скаргу і скасував вироки Первомайського райсуду і Бішкекського міськсуду», — розповів він.

За словами адвоката, кримінальну справу було надано на новий розгляд до Первомайського суду в іншому складі.

Зазначимо, у червні райсуд визнав Ісакова винним у зловживанні державними коштами, виділеними на реконструкцію Національного історичного музею Бішкека та іподрому в місті Чолпон-Ата на півночі країни і призначив йому 12,5 року в’язниці.

У цей час Ісаков відбував покарання за звинуваченням у корупції у справі про модернізацію ТЕЦ Бішкека, йому було призначено 15 років позбавлення волі.

У зв’язку з цим суддя призначив йому сукупно 18 років позбавлення волі суворого режиму, а також штраф приблизно $3,3 мільйона.

Сам Ісаков називає усі звинувачення проти нього «політично вмотивованими».

  • Раніше Верховний суд Киргизстану також скасував вирок і тюремне ув’язнення колишнього президента Алмазбека Атамбаєва — у червні він був засуджений за причетність до незаконного звільнення кримінального лідера Азіза Батукаєва в 2013 році.
  • 6 жовтня під час акцій протесту в Бішкеку колишній премʼєр-міністр Сапар Ісаков був звільнений з колонії, в якій відбував покарання. 12 жовтня йому наказали повернутися до неї, проте він цього не зробив. Наразі місцеперебування Ісакова невідоме. Експрем’єра Киргизстану оголосили в розшук.