Обвинувачені в нападі на «автомайданівця» Устименка отримали умовний термін

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Обвинувачені в нападі на «автомайданівця» Устименка отримали умовний термін

Facebook / Віталій Устименко

Приморський суд Одеси виніс вирок у справі про замах на вбивство очільника Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» Віталія Устименка.

Про це повідомляє Суспільне телебачення Одеси.

Обидвох підозрюваних — Станіслава Руденка та Юрія Гаврилюка — засудили до 4 років із випробувальним терміном у 2 роки. Судді наголосили на тому, що в цій справі був «воєнний синдром», оскільки обвинувачені є ветеранами бойових дій, і побажали засудженим «повернутися до мирного життя й надалі служити Батьківщині».

Як пише «Громадське», сторона обвинувачення просила суд визнати напад на Устименка особливо тяжким злочином, призначити обвинуваченим Гаврилюку та Руденку по 10 років позбавлення волі та стягнути з кожного майже 46 тисяч гривень за судовий позов.

Сторона захисту просила виправдати обвинувачених, наголошуючи на тому, що за висновками судово-медичної експертизи Устименкові завдали легких тілесних ушкоджень, що не становили небезпеки для його життя.

Самі фігуранти не визнають своєї причетності до злочину. Потерпілий Віталій Устименко казав, що свідчення обвинувачених не є переконливими, і просив допитати в суді свідка Євгена Лісицького, який, на його думку, мав прямий стосунок до злочину.

Що сталося?

5 червня 2018 року на активіста Віталія Устименка напали невідомі з ножем поблизу одеської філії «Громадського телебачення», де Устименко вів програму «Тема дня». Йому розбили голову та порізали стегно. Очевидці інциденту зазначили, що двоє нападників чекали чоловіка ще за пів години до нападу. У вересні того ж року правоохоронці затримали двох підозрюваних у нападі на Устименка.

  • У березні 2019 року Устименко заявив, що за ним стежать невідомі.