Авіасалон у Ле Бурже переносять на 2023 рік через пандемію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Організатори одного з найбільших авіасалонів у світі Paris Air Show в Ле Бурже (Франція) скасували через коронавірус захід, запланований на 2021 рік.

Про це йдеться в заяві на сайті авіасалону.

«Беручи до уваги невизначеність, повʼязану і кризою у галузі охорони здоровʼя через COVID-19, салон у Ле Бурже оголошує про скасування заходу у 2021 році, який мав відбутися 21—27 червня», — сказано в повідомленні.

На рішення вплинула економічна криза авіакомпаній і концернів, а також неможливість у повній мірі забезпечити протиепідемічні заходи. Авіасалон зазвичай відвідують до 500 тисяч осіб.

Організатори вже готуються до проведення салону у 2023 році. Дати обіцяють назвати пізніше. «Після багатьох місяців призупинення всіх виставок у світі міжнародне аерокосмічне й оборонне співтовариство з нетерпінням очікувало можливості зустрітися. Ми вже почали роботу, щоб захід 2023 року став відродженням аерокосмічної промисловості у міжнародному масштабі», — заявив голова авіасалону.

  • Міжнародний авіакосмічний салон у Ле Бурже (Паризький авіасалон) проходить раз на два роки і збирає понад 2 тисячі компаній, які демонструють сотні бойових, цивільних, вантажних і експериментальних літаків. Уперше показ відбувся в 1908 році.