Прогноз погоди на тиждень: в Україну йдуть 13-градусні морози та сніг із дощем

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні наступного тижня очікують мінливу погоду, також продовжує панувати антициклон.

Про це повідомили в Гідрометцентрі.

У понеділок, 7 грудня, майже в усіх областях країни буде морозно: найхолодніше вночі на сході — до -11 °С (вдень від нуля до -3 °С), на півночі та в центрі вночі буде від -6 до -10 °С, а вдень 0...-2 °С, на півдні та заході вдень -1...+2 °С, вночі — до -9 °С. Лише на Закарпатті буде тепло — вдень обіцяють до +11 °С.

Вітер східний та південно-східний, 7—12 м/с, у західних областях та Приазовʼї можливі пориви вітру 17—22 м/с (І рівень небезпеки, жовтий), на акваторії Азовського моря очікують поривів вітру 25—30 м/с, висота хвиль 15—20 дм, швидке обледеніння суден (ІІ рівень небезпеки, помаранчевий).

У Криму повітря прогріється вдень максимум до +2 °С, вночі буде мороз — -6...-8 °С.

У Києві в перший день тижня очікують -2...-4 °С, вночі — -6...-8 °С.

У вівторок, 8 грудня, у західних, Миколаївській та Херсонській областях очікують на мокрий сніг, на Одещині — дощ зі снігом, а на Закарпатті — дощ. На інших територіях опади менш імовірні, температура збережеться така, як і днем ​​раніше.

У Криму вдень очікують дощу, температура +5...+7 °С, вночі — -1...+1 °С.

У Києві погода також не зміниться.

У середу, 9 грудня, за винятком західних областей та Одещини (мокрий сніг), без істотних опадів. На сході вночі до -13 °С, вдень 0...-4 °С; на півдні та Прикарпатті вночі до -6 °С, вдень від -1 до +2 °С; в Одеській області вдень — до +4 °С, на Закарпатті — до +10 °С.

У Криму дощитиме, вдень повітря прогріється до +10 °С, вночі температура коливатиметься від -1 до +1 °С.

У Києві — без істотних опадів, вдень -2...-4 °С, вночі — -6...-8 °С.

У четвер, 10 грудня, в Україні трохи потепліє, але західні, Вінницьку, Житомирську та Одеську області накриють дощі, подекуди з мокрим снігом. На решті території опади не очікуються, проте буде хмарно. На півдні та заході вдень буде +4...+8 °С, вночі від +1 до -2 °С, лише на Закарпатті на півдні до +4 °С; на півночі та в центрі вдень очікують +1...+3 °С, вночі від -1 до -6 °С.

У Криму вдень +10...+12 °С, вночі — +4...+6 °С, з-за хмар навіть може визирати сонце.

У Києві вдень -1...+1 °С, а вночі від -2 до -4 °С, хмарно, але істотних опадів не прогнозують.

У п’ятницю, 11 грудня, синоптики обіцяють посилення опадів на заході країни, у Вінницькій, Житомирській та Одеській областях та на решті території переважатиме суха погода. Повітря у західних та південних областях вдень прогріється до +4...+8 °С, вночі буде від +1 до +5 °С, у центрі та на півночі — вдень від -1...+3 °С, вночі до -3 °С, на сході вночі стовпчики термометрів покажуть -4 °С.

У Криму буде хмарно, вдень +10...+12 °С, вночі +6...+8 °С, без істотних опадів.

У Києві на кінець робочого тижня також істотних опадів не прогнозують, температура повітря вдень коливатиметься від -1 до +1 °С, вночі впаде до -4 °С.