Син Міхаеля Шумахера став чемпіоном світу у «Формулі-2»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Син Міхаеля Шумахера став чемпіоном світу у «Формулі-2»

Dan Mullan / Getty Images

Син семиразового чемпіона світу німця Міхаеля Шумахера — 21-річний Мік Шумахер — виграв чемпіонат світу з автоперегонів «Формула-2». Про це йдеться на сайті перегонів.

У неділю, 6 грудня, у Бахрейні на автодромі «Сахір» відбулася заключна гонка сезону. Головним конкурентом Шумахера був британець Каллум Айлотт. В останній гонці сезону у Міка були проблеми з шинами, він був змушений заїхати на піт-стоп для заміни гуми, однак Айлотт не зміг скористатися шансом і фінішував поза подіумом.

Для виграшу у турнірі потрібно набрати найбільшу кількість очок за весь чемпіонат. Шумахер фінішував у цій гонці 18-м, але виграв титул чемпіона з 215 очками.

«Я трохи приголомшений. Я ще не зовсім розумію, що я чемпіон. На це може піти кілька днів», — сказав гонщик й наголосив, що «зобовʼязаний» титулом своїй команді, цитує BBC.

Нагадаємо, що Мік Шумахер дебютує у «Формулі-1» рівно через 30 років після свого батька. Мік підписав контракт й буде виступати за команду Haas щонайменше два роки.

  • У грудні 2013 року Міхаель Шумахер впав під час катання на гірських лижах у французькому Мерібелі. Він отримав важку черепно-мозкову травму, яка призвела до численних пошкоджень обох півкуль мозку. Спортсмен довгий час пробув у комі, а з вересня 2014 року відновлюється на своїй віллі у Швейцарії.