Син Міхаеля Шумахера буде виступати у «Формулі-1»

Автори:
Костя Войтенко, Катерина Кадакова
Дата:

Син семиразового чемпіона світу німця Міхаеля Шумахера — Мік Шумахер — з наступного сезону також буде виступати в «Формулі-1». Про це повідомляє офіційний сайт королівських автоперегонів.

Мік Шумахер, якому 21 рік, буде виступати за команду Haas. Контракт із гонщиком підписаний на «кілька років», але його деталі не розголошуються. За даними ВВС, німець буде виступати за Haas щонайменше два роки.

Напарником Шумахера з наступного сезону буде росіянин Микита Мазепин. Це син Дмитра Мазепина, власника корпорації «Уралхім» і, зі статком $1,7 мільярда, одного з найбагатших людей країни.

Зараз Мік Шумахер виступає в «Формулі-2» і є лідером загального заліку, випереджаючи найближчого суперника на 14 очок. Перехід до Haas він назвав «здійсненням дитячої мрії».

Міка Шумахер дебютує в «Формулі-1» рівно через 30 років після свого батька. Для Міхаеля в 1991 році першими перегонами стало Гран-прі Бельгії.

  • У грудні 2013 року Міхаель Шумахер впав під час катання на гірських лижах у французькому Мерібелі. Він отримав важку черепно-мозкову травму, яка призвела до численних пошкоджень обох півкуль мозку. Спортсмен довгий час пробув у комі, а з вересня 2014 року відновлюється на своїй віллі в Швейцарії.