Намібія продасть на аукціоні 170 диких слонів — через посуху та зростання їхньої чисельності

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Намібія продасть на аукціоні 170 диких слонів — через посуху та зростання їхньої чисельності

Sam Balye / Unsplash

Намібія через посуху та збільшення чисельності тварин виставила на продаж 170 «цінних» диких слонів. Про це повідомляє CNN.

За даними уряду, у Намібії з 1995 до 2019 року популяція слонів виросла з 7,5 до 24 тисяч. Проте минулого року країна заявила, що розглядає вихід з правил, які не дозволяють продавати зникаючі види тварин. Наприклад, у жовтні Намібія виставила на продаж 70 самок і 30 самців буйволів, щоб знизити навантаження на пасовища.

Міністерство охорони навколишнього середовища заявило, що буде продавати слонів з аукціону для мешканців країни та іноземців. Усі вони мають забезпечити тварин карантинними приміщеннями, огорожею, яка захищає від диких тварин, і відповідними приміщеннями для їх проживання. Іноземні покупці також повинні довести, що їхні уряди дозволять їм експортувати слонів.

Слони Намібії належать до видів, яким загрожує зникнення через браконьєрство, незаконну торгівлю дикими тваринами й екологічні фактори. Кошти, які країна отримає від продажу тварин, підуть на збереження виду. Також країна хоче зробити трофейне полювання більш доступним.